Koudschuim Matras Kopen Online? Dit is wat je moet weten!

Koudschuim zouden we hightechschuim van dit moment kunnen noemen. Koudschuim is een polyurethaanschuim, maar wordt tijdens de fabricage niet op een hoge temperatuur gemaakt. Koudschuim heeft een open cel structuur zodat het zeer goed ademt en vocht opneemt. Kuilvorming komt bij koudschuim bijna niet voor omdat het materiaal een hoog comfort en een lange levensduur heeft. Koudschuim matrassen zijn in de regel goede matrassen en de unieke eigenschappen zijn best hoog te noemen.

Een koudschuimmatras heeft een open cel structuur waardoor dit goed vocht opneemt en niet warm aanvoelt en er geen ligkuil in kan komen. Koudschuim matrassen gaan meestal lang mee (afhankelijk van gebruik) en hebben een hoog corrigerend vermogen. Koudschuim bied de beste progressieve tegendruk en geeft dus veel ondersteuning. Het betere koudschuim is in HR45 of HR55 (High Resilience). Minder dan 45HR zou u beter kunnen vermijden want dit is niet erg veerkrachtig.

Koudschuim alleen biedt al een hoog lig comfort maar met een laag van ca. 5 tot 7 cm traagschuim maak je er echt een heerlijke matras van.

Levensduur koudschuim

De levensduur van een koudschuimatras is bij HR55 15 jaar.

Conclusie

Een koudschuim matras is zeer veerkrachtig, neemt goed vocht op en krijgt geen “kuilvorming”. De levensduur is lang.